Med dofter från Bangkok

Dagens middag är mycket enkel, nyttig och fantastiskt god! Den är också lite fuskig, men mest god.

Jag har, på grund av min nötallergi, inte kunnat äta på asiatiska resturanger eftersom de använder mycket jordnötter och soja i sin mat. Innan jag blev nöt/sojaallergiker, hann jag dock smaka på det asiatiska kökets delikatesser. And I love it! Det var med gråten i halsen som jag tog emot beskedet från doktorn efter ett plågsamt stickprov. Men sedan en dag ramlade jag över de här godbitarna nedan, vilket gör att min favoriträtt från Thailand går att laga hemma i mitt eget kök. Enkelt och snabbt, precis som hämtmat.

Här har vi en slags GI-variant med fullkornscouscous istället för ris, men ris är också riktigt gott. Då ska du ta jasminris.




Instruktioner står på förpackningen på Spice Mix påsen.

Gooooood luck!

Vårigt med Rachel Bilson

Fåglarna kvittrar, solen tittar fram och snön smälter. Äntligen börjar våren komma! Dags att byta ut den tunga, dystra vinterkappan och kängorna mot härliga cardigans och pumps! Min absolut största stilikon är Rachel Bilson, eftersom hon kör på romantiskt och neutralt men riktigt snyggt! Hittade den här undebara outfiten på henne som är så enkel och snygg! Passar perfekt för en tripp på stan samtidigt som man lika gärna kan dyka upp fräsch och vårig till jobbet/skolan.

Rachel Bilson i en utav alla hennes träffsäkra outfits.

Efter en stunds letande på nätet hittade jag liknande kläder som jag genast ska inhandla!


Rachel Bilson style

Köpställen:
Vitt Linne: Britt Singlet White - Monki 120:-
Ekfärgade Pumps: Vagabond - Nilson Shoes 799:-
Svart Big Size Väska: Asos.com 25£
Jeansshorts: &denim - H&M 199:-
Vit Big Size Cardigan: Irma Sweat White Melange - Monki 400:-
Svarta Solisar: Monki - 150 :-

Ricky Martin är gay...

... men det visste väl alla? Har inte det typ alltid varit lite småkänt? Jag har i alla fall alltid "vetat" om det och trodde alla gjorde det men det måste vart så att någon sagt det till mig så jag trodde det var sant, men så var det inte öppet för allmänheten i alla fall... :s  Ja ja, det går väl ingen större förlust på det i alla fall? Han hade ju änd bara sin triumftid på 90-talet, sedan har man inte hört ett skvatt från honom på superlänge.

Men nu har det kommit ut i alla fall... Han säger att det är en gåva tll honom och att han inte sagt något om detta för att det skulle förstöra hans "image" som flickidol, enligt msn.se. Vadå sell-out?

Jaja, grattis Ricky i alla fall!


Ricky Martin med någon annan dude...

Ingen volym i håret?

Har du, liksom jag, ingen som helst volym i håret? Då måste, bara MÅSTE du prova Goldwell's double boost root lift spray! Den är så himla bra! Jag har nämligen letat runt som tusan efter en bra produkt som ska ge volym i håret. Jag har provat allt från Toni&Guy och Björn Axén till Schwarzskopf Taft och till och med Klippoteket men ingenting har gett omedelbart lyft och räckt en hel dag. Sedan, av en händelse när jag rensade badrumsskåpet, hittade jag en flaska med just Goldwell double boost rootlift spray och testade det. Riktigt snygg volym som räckte hela dagen och även på kvällen när jag studsade runt på dansgolvet.

Det enda som behövs göra är:
* Tvätta håret och handdukstorka.
* Borsta igenom och lägg önskad bena.
* Utgå från benan och gå, först, ca två centimeter till vänster, dra med ett finger genom håret längs med benan och fånga upp håret, lägg över benan och spraya vid hårrötterna. Upprepa tills du arbetat igenom allt hår på skalpen.
* Vänd huvudet upp och ner och föna.
* Extra viktigt att du fönar extra mycket där du lagt sprayen.

Håret kan kännas strävt, men det gör inget eftersom det är i botten bara. Om du vill kan du avsluta med en glansspray för hollywood stylen.

Att tänka på:
* Det krävs att man har en hårfön, annars kan håret se smutsigt ut.
* Man måste även tänka på att inte ta för mycket spray i luggen av samma andledning som ovan.


Goldwell double boost rootlift spray finns på ställen som Åhléns, KICKS, Parfymeri L och vissa H&Mbutiker.


Köttfärsfötter

Oj oj oj. Idag har varit en fullspäckad dag. Jag började klockan 08:35 men muntliga nationella prov i engelska. Det gick sådär. Med tanke på att engelska ska vara mitt starkaste ämne kunde det ha gått bättre, men struntsamma. Efter det chillade jag och Isabelle i skolan tills vi slutade, klockan 16:00. Vi åkte direkt till stan och vandrade runt i några timmar, tills mina fötter blivit köttfärs med andra ord. Sedan jag kom hem har jag egentligen inte gjort någonting. Slökollar lite på let's dance och tänkte ta ett bad alldeles strax. Imorgon är det klassfest så då händer det grejer i alla fall. :) Ska surfa runt lite och se om jag uppdaterar något innan badet. Pusshej!

"I'm no angel, I have the hair of one"

Måste tipsa om Aussie's shampoo och balsam! Det är gjort på australienska hops(?) som tydligen är bra för håret... Andledningen till att jag vill tipsa är att det ger en underbar volym och luktar fantastiskt gott! Ett extra plus i kanten är den charmigt skrivna texten på instruktionen, väldigt underhållande. Speciellt underhållande för den som, liksom jag, tycker att läsa på baksidan av alla burkar och flaskor i badrumsskåpet är en helt okej syssla när man sitter lite för länge på toa eller har en inpackning i håret som ska vara i ett tag.

Jag hittade dem här produkterna hänvisat från en ¨tidning. Är nämligen ute på jakt efter det perfekta shampoot och balsamet. Förr i tiden var Head&Shoulders min trogna vän i badrumsskåpet men sedan hörde jag att deras produkter ska inehålla silikon. Det gör att hårstrårna stelnar och sedan bryts av väldigt lätt. Känns ganska olustigt tycker jag. Däremot ver jag inte om det är helt sant, men jag vågar inte chansa.



Såhär ser flaskorna ut och dom hittar man på KICKS och Åhléns.

RSS 2.0